joi, 13 august 2009

Geta Loves Jumbo



Pun pariu că, preocupaţi de mizilicuri fenomenologice, precum carieră, putere, acumulare de capital, habar n-aveaţi de existenţa unei subspecii a elefantului asiatic. Mă refer la elefantul pigmeu de Borneo, a cărui populaţie totală nu depăşeşte o mie de exemplare, potrivit unor estimări recente. Ei bine, un pahiderm se găseşte la Băile Herculane, fiind în proprietatea unei anume Geta, patroana hotelului omonim din staţiune. Un paparazzo îndrăzneţ pe teren, dar laş când vine vorba de lege a realizat două fotografii cu sus-numita nouvelle riche: una care o surprinde în faţa averii imobile, cealaltă - deasupra averii cvasi-mobile.

luni, 10 august 2009

Creştinismul pe înţelesul copiilor


Vreau să vă mai povestesc o întâmplare petrecută la Herculane. Aceia dintre dumneavoastră care au străbătut, din plictis sau pur şi simplu din plictiseală, staţiunea de la un capăt la altul au descoperit, fără îndoială, capela de lângă statuia lui Hercule. În faţa lăcaşului de cult (el însuşi de un gust îndoielnic), se găseşte o cruce de un alb kitchos, cu un Christos răstignit. În clipa în care a observat sângele care se scurge din rănile de la picior, Bebukanul a încremenit; o expresie de infinită compasiune i s-a aşternut, buddhist, pe chip. La capătul mai multor minute de contemplaţie mută, cu ochii încă pironiţi asupra şocantei statui, BB a mai avut puterea să îngaime: "Nenea are buba... Tinti..."

P.S. Tinti este marca unui săpun ecologic nemţesc, cu care se spală ea pe mâini.

joi, 6 august 2009

Nu călcaţi pe iarbă!


Degeaba... Anunţul din titlu este ridiculizat de un huligan în echipament albastru (n-am reuşit să descifrez sigla clubului, stilizată pe maiou), care se plimbă impasibil de-a lungul şi de-a latul spaţiilor deopotrivă verzi şi publice. Cel care reuşeşte să-l identifice pe fragedul, dar înrăitul suporter este rugat să contacteze Miliţia Naturii, Direcţia Gazoane, Frunze şi Câini.