luni, 31 ianuarie 2011

Copil vs. vampir


Doamnelor şi domnilor, Kiki vă prezintă unul dintre primele sale studii în acuarelă, intitulat "Vampir în iarbă". În rezumatul artistului, intriga este următoarea: un copil care se joacă în iarbă este atacat de un vampir însetat de sânge. La întrebarea legitim-profană a genitorilor, "bine, dar unde este copilul?", Bebukanul oferă un răspuns prompt: "copilul e sub pământ; s-a ascuns acolo". Cunoscând pasiunea lui Abu pentru horror, putem intui de pe acum o admirabilă continuitate în familie.

duminică, 23 ianuarie 2011

Care eşti, mă?


Ultima butadă bebukanică este un subtil amestec de gramatică biblică evident coruptă (cel puţin în traducerea românească, Dumnezeu se cam poticneşte atunci când afirmă, cu intenţia manifestă de a-l da pe spate pe Moise, "Eu sunt cel care sunt", în loc de "Eu sunt cel care este") şi de puseu vanghelian (cf. delicioasa parodie Divertis "E Marean care e"). Să-i dăm cuvântul lui Kiki: "Eu sunt domnişoara care sunt".

sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Inscrutabilă


Natura omului naturii (nu m-am putut abţine de la un facil şi, desigur, cretin joc de cuvinte) poate fi pricepută doar cu mare greutate. Sau deloc. Cel puţin asta crede BB atunci când ne declară nonşalant că "nu poţi ca s-o înţelegi pe Kiki". Da, ştiu, şi pe mine mă enervează construcţia finalelor cu conjuncţie compusă, dar Bebukanul este neînduplecat. Ca s-o citez din nou, în alt context (implicând refuzul de a se spăla cu un săpun pe al cărui miros îl găsea neplăcut): "nu poţi ca s-o obligi pe Kiki".

luni, 10 ianuarie 2011

Omul naturii


Câteva dintre postările trecute v-au convins că BB trebuie asociată cu adjective din aria semantică a pozitivismului, fiind o raţionalistă înnăscută (nu degeaba Abu o acuză pe mama că este reincarnarea baronului d'Holbach; mă rog, cinstea mă obligă să vă spun că mama îi aduce cam acelaşi gen de acuze lui Abu). Concret, în această dimineaţă hibernală, Kiki îşi anunţa, pe un ton vesel (nu-i aşa, ştiinţa este întotdeauna voioasă), genitorii: "Am o ipoteză de verificat" (expresia este împrumutată, după cum au demonstrat investigaţiile prompt desfăşurate, din desenele animate cu şoriceii detectivi). Adăugaţi la aceasta fraza halucinantă, rostită acum trei zile, "Eu nu cred în zei, eu sunt un om al naturii" şi veţi avea profilul complet al unui filosof in statu nascendi, modelat conform dezideratelor rousseauiste şi asezonat cu tezele lui Blake din There Is No Natural Religion.