marți, 5 ianuarie 2010

Intelectuali din toate ţările, căscaţi ochii!


Se spune că metoda cea mai sigură de a-ţi înstrăina cititorii constă în adoptarea unui ton ireverenţios faţă de ei. A venit vremea să-i probez eficacitatea. Pariez că râmele intelectuale care, chiar în această clipă, lecturează cu inexplicabilă aviditate ifosele pretins umoristice ale naratorului nu-şi fac timp, între ştergerea ochelarilor şi degustarea unui nou volum de Platon (Pardău, nu vă speriaţi), să pună mâna pe o lopată şi să-şi cureţe zăpada din faţa casei. Ştiu, veţi pretinde că locuiţi la bloc, că aveţi doctorate şi că, de altfel, în acest scop există prolii, morlocii sau cum vreţi să-i numiţi pe cei cu gulerele nici măcar albastre, ci de-a dreptul negre, dar vă avertizez că argumentele invocate nu ţin. Aţi face mai bine să vă deschideţi larg pleoapele încărcate de poezie şi să luaţi aminte la demonstraţia de forţă a Bebukanului, că mâine, poimâine vine Apocalipsa şi vă treziţi că nu vă pricepeţi la nimic.

2 comentarii:

  1. Eu mizez pe orcii si pe trolii mei. In rest, Apocalipsa, Ragnarök sau cine o mai fi sa vina, poate sa soseasca linistita in orice clipa, fiindca eu oricum nu ma pricep la nimic. Deci nu-mi griji foarte mari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa mori e inevitabil, dar sa moara toata lumea deodata - asta e chiar visul de aur al omenirii. Comunismul in faza sa cea mai pura isi trage sevele din nebuniile lui Ioan din Patmos...

    RăspundețiȘtergere