marți, 17 august 2010

Snow White Revisited


Mai vechile dileme legate de Zăpadă revin în sezonul estival. Aseară, când naraţiunea maternă ajunge la partea în care baba, urmărită de pitici, se împiedică şi cade în prăpastie, Bebukanul întreabă pe tonul firesc, postbergsonian cu care abordăm slapstick comedies astăzi: "Şi au râs piticii?". Un alt fragment care i-a concentrat atenţia lui Kiki a fost acela din final, în care prinţul o pupă pe Zăpada: "De ce nu i-a pupat pe pitici în loc?"

5 comentarii:

  1. Mi se pare ca BB empatizeaza mai degraba cu cei de o masura cu ea, iar lumea adultilor, oricat de feerica poate suna, e totusi lumea 'celorlalti'. Plus ca printese si printi vezi si prin Romania, chiar reproductibili dincolo de granitele biologicului, pe cand pitici...si mie cred ca mi-au placut mai mult piticii...

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot eu sunt, cel de mai sus,
    Va felicit, Abu si Mama, pentru asa o minune de fetita si pentru ideea acestui jurnal viu al Bebukanului, care se construieste o data cu ea...si care, prin comentariile primite, contextualizeaza intr-un fel fiecare eveniment major sau MAJOR din viata Clarei! Ii va face o placere nebuna sa citeasca toate aceste lucruri peste 20 sau 40 de ani! Si cred ca si voua!

    RăspundețiȘtergere
  3. A propos de Alba ca Zapada, ascultati aici versuri haioase:

    http://www.youtube.com/watch?v=OlrFCEwVA0Q&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu si-a imaginat nimeni ca, in 2030 sau chiar in 2050, vom lectura blogul Bebukanului, desi ideea nu-i rea. Mi-au placut reperele temporale citate; numai cand ma gandesc la anii astia, simt enorm si vaz monstruos.

    RăspundețiȘtergere
  5. stii, eu sunt unul din cei care au ajuns deja in 2050 si priveste inapoi cu duiosie....candorile de alta data... cand si imparatul si imparateasa erau tineri, nu numai Frumoasa o copila...

    RăspundețiȘtergere