joi, 16 septembrie 2010

Metamorfoza


Scenă matinală, cu mama în pat, cu BB pe oliţă şi cu Abu promenându-se prin casă, fără vreun scop aparent, şi bodogănind într-o limbă străină. Kiki vrea să aibă linişte deplină în timpul celei mai importante activităţi diurne, aşa că nu tolerează nici o abatere disciplinară: "Abu, taci din gură, că te tai în două. Te fac cocoş şi te mănânc". Trecând peste juxtapunerea a două elemente, sper încă, opuse: figura paternă şi o banală galinacee, este suprinzătoare metamorfoza lui Abu: dintr-un individ lung şi nesuferit, el se preschimbă, în ochii copilului, într-un delicios fel de mâncare.

5 comentarii:

  1. Aici e de (psih)analizat la greu, fratilor! Remarcam patricidul si consumarea ritualica si canibalica a liderului, concepte-cheie la Freud. Dar BB il contrazice partial pe tovarasul Sigmund, intrucat, inainte de ospat, tatal este transformat in cocos, asadar ideea canibalismului este exclusa din ecuatie.
    PS1: Abu, oricat mi-as fi stors palida imaginatie, daca ma gandeam ce animal ai putea fi, cocosul venea, la mine, undeva la coada listei.
    PS2: Dar, Abu, ai un oarecare avantaj: spre deosebire de Greogor Samsa, care s-a trezit metamorfozat intr-o libarca scarboasa, tu esti cocos, un fel de rege domestic intr-un spatiu strict delimitat. Ma rog, rege pana ajunge imperial in oala de ciorba, dar macar are momentul sau de glorie.

    RăspundețiȘtergere
  2. ...era mai grav daca te facea gaina, caz in care si sarmanul Freud ar fi iesit cu greu la liman. Dar bine ca am descopeirit unde era "Cocosul decapitat"!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dati-i inainte cu hahaiala, ca doar nu pe voi v-a facut BB cocosi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu...dar compatimim impreuna. Curaj, gaina, ca te tai!

    RăspundețiȘtergere
  5. Abu, nu mai zici nimic? Sa intelegem ca amenintarea Bebukanului a fost deja pus in practica?

    RăspundețiȘtergere