vineri, 26 martie 2010

Learning English: Lesson One


Copiii de astăzi încep să înveţe limbi străine încă de la grădiniţă. Pe vremea genitorilor, cursurile începeau în şcoala primară, pe vremea bunicilor, în gimnaziu, iar pe vremea străbunicilor, abia în liceu. În acest ritm, copiii actualilor copii vor studia imediat după naştere, iar următoarea generaţie, chiar din burta mamei. Peste încă o generaţie, ar fi de dorit ca spermatozoidul însuşi s-o rupă binişor pe englezeşte. Dar nu cu astfel de spirite slabe vreau să vă deranjez acum, ci pentru a da seamă (Noica, bagă mare!) despre ultimul puseu de dezgust al Bebukanului. Întrebată de Buni dacă Abu s-a apucat să-i predea limba lui Beckham (că a lui Shakespeare nu mai e de multişor), Kiki răspunde abrupt: "Nici vorbă". Mai bine să bem, să dansăm şi-un cântec vesel să cântăm, cum spune singurul proverb filosofic autohton.

4 comentarii:

  1. Oameni buni, da' mai lasati copilu'-n pace cu prostii din astea: pai limbi straine ii trebuie ei? Noroc ca BB e mai pragmatica si a ciulit bine urechile la directivele preaiubitului Dictachior, care a spus ca nu ne trebuie filosofi, ci mecanici. Vreti sa incalcati pretioasele indicatii?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai si tu dreptate, insa ma gandesc doar ca ridicolul ala de James Mill s-a apucat sa-i predea elina lui John Stuart pe cand ultimul avea trei ani (latina a inceput-o insa abia la sapte). Crezi ca BB nu trebuie sa invete engleza, franceza si germana? Pai, ca mecanic, atunci cand depaneaza masini in service, nu trebuie sa citeasca fisele tehnice ale unor BMW sau AM in limbile lor de origine? Bobina de inductie de la un Bentley nu are instructiuni de folosire in limba romana, de asta poti fi sigur.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana cand Kiki va depana masini, cu siguranta toate instructiunile, de la orice, vor fi in 2 limbi: turca si chineza. Deci reprofilare urgenta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum ar spune un personaj cu nume de vesela, creat de celalalt amant al Veronicai Micle: iar te faci chinez?

    RăspundețiȘtergere