sâmbătă, 8 mai 2010

Reificarea spaimei


Deşi are o pasiune lăudabilă pentru curăţenie, BB a dezvoltat o fobie stranie: nu suportă proximitatea maşinilor de gunoi. Aflată în maşina lui Abu, pe bancheta din spate, ea observă cum camionul firmei de salubritate se apropie ameninţător de ea şi se pune pe plâns: "Abu, vine peste noi, mi-e frică". Kiki nu se linişteşte decât în momentul în care vehiculul se îndepărtează de tomberoane. Efectul psihologic este atât de puternic, încât chiar şi acasă, la adăpost deci de orice pericol, ea îşi conjură genitorii să nu mai permită accesul gunoierilor în zonă. Dacă vă mai amintiţi replica pe care i-o oferă O'Brien lui Winston în 1984, cum că faimoasa cameră 101 ascunde pur şi simplu cel mai îngrozitor lucru pentru fiecare individ în parte, nu vă va fi greu să inferaţi ce ar găsi Bebukanul după uşă...

10 comentarii:

  1. Kiki, ne pare rau, insa tara are nevoie de gunoieri, nu de intelectuali! Asa ca nu le vom putea interzice accesul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Incercam sa ne imaginam ce ar putea rezerva lui Abu camera 101. Pentru Mama stim deja: Profesorul de muzica de la Scoala nr.23...

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa-nnebunesc... Cociu! N-am mai auzit numele asta din liceu. Abu a facut muzica, la LNB, cu un dement numit Grigorascu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Despre Cociu (si Mihai pe prenumele sau) s-ar putea scrie romane intregi (fara gluma), care, faca pic de fictionalizare, ar intrece lejer orice grad de fantezie din lume!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hahaha...Dati-mi un diapazon si va rastorn universul! Romane intregi...mai ales tratate de psihanaliza si psihoterapie. Dar de madame Copacesco va amintiti?

    RăspundețiȘtergere
  6. A propos de zapezile lui Villon: Andreea zice ca s-a trezit cu un mail de la fostul vostru coleg Nad (Ned Flanders???).

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu, e Ned Kelly! Ned Flanders, cum bine stii, declara ca are saizeci de ani. Abu, putin respect pentru cetatenii mai in varsta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Lasa, ca are stafilobocul respect pentru ei...

    RăspundețiȘtergere
  9. @Elena: cum sa n-o stiu pe Copaceasca? M-a terorizat 4 ani de zile, mai ales ca talentul meu de a desena este situat undeva mult sub nivelul marii...

    RăspundețiȘtergere