sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Paleontologia Jună



Ce titlu, s-ar spune, discret parfumat antifrastic! Nu râdeţi însă, fiindcă organizaţia ştiinţifică menţionată a dat o adevărată lovitură, descoperind, într-un frigider Fram de pe ruinele vechiului castru roman Pelendava, un dinozaur pitic, numit, după culoarea sa dominantă şi după primul sit în care a fost identificat un exemplar similar, Verde-de-Paris. Şeful echipei de investigaţii, Cocoban Bebukan, nu a ratat ocazia ca, după ovaţiile ce au încununat victoria, să încalece dobitocul antediluvian ca pe o mârţoagă din proza lui Agârbiceanu.

N.B. Pentru cei care au preferat să uite traumele din gimnaziu, menţionez că este vorba despre Bator din Fefeleaga.

4 comentarii:

  1. Si celebra replica, ce a facut cariera: "Ghiii, ma, Batore!"

    RăspundețiȘtergere
  2. Si e bine ca ai facut precizarea cu Agarbiceanu, nu de alta, dar sa nu fie confundat cu "Omul cu martoaga". Desi, la cat se citeste in ziua de astazi, nu cred ca mai e posibila vreo confuzie survenita in urma multitudinii informationale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Confuziile pot fi insa benefice. Am auzit (ca eu, la varsta mea, nu stiu inca sa citesc, dar mi s-a povestit) ca un nene profesor cu servieta a ajuns sa fie confundat cu o tanti cu geanta, ceea ce demonstreaza ca, in tara noastra, s-a atins o egalitate perfecta intre sexe.

    RăspundețiȘtergere
  4. Feminismul a invins si pe plaiurile mioritice!

    RăspundețiȘtergere