sâmbătă, 11 decembrie 2010

Sapere aude!


În faţa blocului genitorilor, a apărut de câteva zile un Moş Crăciun în mărime naturală, care cântă şi dansează (ce-i drept, unduieşte într-un mod cam faggoty pentru gusturile românilor, dar situaţia trebuie acceptată ca atare). Ei bine, pe cât de brusc şi-a făcut apariţia, pe atât de brusc a dispărut. În această seară, luând cunoştinţă de absenţa bărbosului, mama îi arată lui Kiki locul gol, adăugând, într-un puseu clişeizant care nu-i face cinste, că Moşul şi-a luat tălpăşiţa la Polul Nord, în căutare de cadouri. BB, cu acea privire sceptică a lui David Hume de care se îndrăgostesc toate persoanele raţionale, formulează întrebarea care sfâşie, fără milă, vălul credinţei: "Dar cum putea să plece de pe bara aia, că doar era de jucărie?".

8 comentarii:

  1. Mosii astia au legitatile lor specifice, care scapa controlului rationalist de tip Hume. Ei traiesc intr-o lume a lor, mai aproape de spiritul melanjat al new age, unde bara nu e bara si jucaria nu e jucarie. Si, prin extensie logica, Polul Nord nu e Polul Nord.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oricum, potrivit teoriilor conspirationiste, din 2012, Polul Nord nu va mai fi Polul Nord.

    RăspundețiȘtergere
  3. Radem noi, radem, insa fizicienii tocmai au descoperit socati, prin intermediul datelor furmizate de navetele spatiale care isi cam fac de cap prin cosmosul cunoscut de noi, ca se constata o intensificare ciudata a activitatii depolarizarii energetice, ceea ce, inevitabil, va conduce la schimbarile polaritatilor pamantului (adica Polul Sud devine Nord si invers), la fel cum s-a mai intamplat acum foooooarte muuuulte mii de ani. Si asta cica mult mai rapid decat ne-am astepta/dori. Oricum, daca vom supravietui cumva, ne va trebui ceva timp sa ne adaptam: adica Polul Sud va fi in Emisfera nordica si invers. Si va fi si o majora problema de orientare pentru Mos Craciunul evadat al Bebukanului: adica Mosneagul o fi plecat el spre Polul Nord, dar risca sa ajunga la Polul Sud. Prea complicat pentru mine. De aia m-am si facut literat.

    RăspundețiȘtergere
  4. uite cum o sa aratam peste aproximativ 100 de ani, dupa ce se vor mai petrece si alte catastrofe gen invartirea polilor :-)
    ma rog, zic unii...

    RăspundețiȘtergere
  5. Potrivit altor teorii, pe langa depolarizarea energetica, va avea loc si o pierdere colectiva a memoriei, prin urmare Mosul risca nu numai sa ajunga la Polul Sud, ci si sa uite practic care ii este "misiunea". Eu am insa o vaga banuiala ca "burtosul anarhic imbracat in rosu" (ca sa citam un clasic in viata), nu a evadat pur si simplu, ci a fost "ajutat" sa dispara de cativa baieti inimosi din preajma blocului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamna, va admir memoria: citati din carti carora eu insumi le-am uitat coperta. Cred insa ca "ajutorul" de care vorbiti i-a fost oferit de trei picciotti, innebuniti sa-i faca o supriza fiicei unui caporegime...

    RăspundețiȘtergere
  7. ...caporegime care, in urma cu doua zile, a castigat votul de incredere al Parlamentului si a reusit astfel sa amane alegerile anticipate. Diferenta a fost de numai trei voturi. Or fi fost cei trei picciotti dementi...

    RăspundețiȘtergere
  8. Isprava lui Cavaliere imi aminteste de titlul piesei mele favorite de la Dead Kennedys (ma rog, e un cover dupa Clash, care, la randul lor, fac un cover dupa Crickets): I Fought the Law and I Won...

    RăspundețiȘtergere