sâmbătă, 5 martie 2011

Când ţi se urcă şefia la cap


În această dimineaţă, BB defilează prin casă, învelită doar într-un prosop. "De ce umbli în fundul gol?", întreabă Abu. "Sunt în rochie, nu vezi?". "Dar de ce mergi desculţă?". "Am pantofi negri, de-aia nu-i vezi", invocă Bebukanul un principiu din teatrul kabuki (actorii înveşmântaţi în negru trebuie să fie, în ochii spectatorului iniţiat, invizibili). "Tu eşti servitorul meu", tună prinţesa sui generis. "Deloc", plusează Abu, "eu sunt şeful tuturor, al tău, al prinţului, al întregului regat". Kiki se arată nedumerită (ea a aflat altceva din plimbările consacrate contemplării trenurilor, în compania lui tataie Bastu): "Dar şeful e numai la gară".

8 comentarii:

  1. Mai degraba Abu e acarul Paun in toata istoria asta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar, marite Abu, nu pot sa nu observ, fara pic de malitiozitate, ca in imperiul bebukanic dumneata ocupi mereu o pozitie de neta inferioritate. Ca sa nu mai zic si ca esti mereu responsabil de tot ceea ce e urat si rau.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa este; eu sunt personajul ala mare, neras, cu cazier, avand un tatuaj cu sirena pe antebratul stang si posedand un vocabular de 500 de cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  4. 500 de cuvinte si alea incepand toate cu f, daca e vorba de engleza, sau cu p, daca luam in considerare romana.
    Si nu doar sirena, dar si inima aia sagetata de amor, ca e nelipsita din arsenalul personajelor negative (de la noi, desigur)

    RăspundețiȘtergere
  5. Corect, din prima lista, se pot mentiona: focus, formula, flexibility, iar din cea de-a doua: piroman, prozodie si parlamentar. Daca le combinam, iese un poem dadaist bilingv.
    Mi-a placut paranteza de la ultimul comentariu, care opereaza o distinctie justa: ai cumva informatii si despre personajele negative straine? Nu te intreb si in ce conditii le-ai obtinut...

    RăspundețiȘtergere
  6. Personajele negative din strainataturi n-au inima aia cu sageata in ea tatuata, in care scrie "Nelu+Mary=LOVE", sau doar "Mary", ca restul se subintelege.
    Apropos de cuvinte cu f: e ca in "King's speech", cand viitorul rege e intrebat de catre logoped daca stie si "cuvantul cu f". Iar viitorul George al VI-lea, dupa ceva ezitari, intreaba candid: "fornication"?

    RăspundețiȘtergere
  7. Oasele astea de berbec din familia regala au ceva intrinsec ridicol in atitudine; habar n-am de la ce li se trage, dar emana un aer de fatalai, ceva nemaipomenit.

    RăspundețiȘtergere