marți, 1 martie 2011

Ţăţisme


Mama şi Abu descoperă, cu groază, că sub chipul angelic al lui BB se ascunde o ţaţă. În această după amiază, ea se joacă prin zăpada din spatele blocului, când constată pătrunderea unui intrus în spaţiul ei de desfăşurare: un băiat de vreo 14 ani. Bebukanul îşi propteşte mâinile-n şold şi se răsteşte la nefericitul uluit: "Nu mai da zăpada, că strici florile! Pleacă de aici, ce mă deranjezi, copil neascultător ce eşti!" Supus unui tir de cinci minute de imprecaţii, bietul băiat îşi regăseşte glasul: "Dar tu ce eşti?" Kiki izbucneşte dispreţuitor: "Eu sunt mama lui Bibi Elefantul! Să pleci de aici, copil neascultător!" Victima se retrage spăşită.

5 comentarii:

  1. Eu cred ca Bibi Elefantul a fost argumentul forte care a determinat baterea in retragere a intrusului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu putem fi de acord cu Abu, este prea aspru. Mai degraba, BB cearta cate un posibil si ratacit discipol, incapabil sa-si dea seama de florile filosofice care i-ar putea fi oferite. Replica cu Bibi Elefantul (magistrala!) ne duce cu gandul la Ganesha, patron al mesajelor si invatarii. Nu o fi el Bibi Elefantul? Abu s-ar putea sa nu fie de acord, dar un comentator serios respinge orice asociere cu ceva de pluș!

    Putem distinge treptele discursului:
    a) inocentul certat pe buna dreptate ca nu are atentia necesara si strica "florile" ( nu se poate face scoala cu oameni fara o atentie cultivata)
    b) interogarea lui, care da masura ignorantei sale
    c) dezvaluirea distrugatoare ("mama lui Bibi Elefantul") care il pune pe fuga, caci nu e pregatit pentru in spatiul sacru bebukanic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca toate tatele ar sti putina filosofie, nu s-ar mai putea certa cu entuziasm. Ma tem ca grobianismul hieratic sugerat, care nu se poate tolera decat la 3-4 ani, este endemic in grupa de varsta 30-40.

    RăspundețiȘtergere
  4. "grobianismul hieratic" :), mi-a placut!

    RăspundețiȘtergere