duminică, 13 iunie 2010

Despre prostie


Poveştile sunt, în general, străbătute de fiori falocratici: aproape toate personajele care comit imbecilităţi flagrante sunt prinţese, ţărănci, frumoase, urâte, înalte, scunde, brunete, blonde, având în comun însă un lucru indelebil - genul feminin. Bărbaţii din basme comit greşeli fie din slabă inspiraţie, fie din slabă informare, pe când damele devin, invariabil şi inevitabil, victimele unei needulcorate prostii. Prizoniera unui astfel de mod de gândire antifeminist este şi BB. Auzind că Albă-ca-Zăpada este consiliată de pitici (obervaţi, din nou, că recipientele sacrei înţelepciuni pot lua până şi chipul celor mai puţin ofertante personaje, piticii, atâta vreme cât este vorba despre masculi) să nu deschidă, în absenţa lor, nimănui uşa, Kiki anticipează urmarea. Desigur, fecioara silvană renunţă la orice precauţie şi cade cu graţie în capcana întinsă de vrăjitoare. Bebukanul cade pe gânduri: "Zăpada era cam prostucă".

10 comentarii:

  1. O fi fost si vina consilierilor...Who knows? Daca erau niste boci (ca asta erau, ptici)...e clar ce sfaturi puteau sa-i dea verginei refugiate in padure!

    RăspundețiȘtergere
  2. da' vrajitoarele de ce gen erau? e?

    RăspundețiȘtergere
  3. acum stau si ma gandesc (nu prea mult ca strica)ca in basmele romanilor nu sunt vrajitori. probabil ca falucii erau socotiti lipsiti de imaginatie sau de puteri...cine sa-l mai stie si pe creatorul asta anonim! ca era misogin, asta e adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  4. am o cacofonie in textul de sus pt care imi cer scuze

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt cativa solomonari, dar rari si nu in basme. De pilda, e unul fioros in Moara lui Califar...

    RăspundețiȘtergere
  6. Al optulea si cel mai celebru pitic din Europa, aka "Psihopiticul", declara, de curand, ca ii plac fecioarele, in special minore. Bine ca nu se nascuse pe vremea celor doi Frati, altfel, cine stie ce i se putea intampla sarmanei Alba...putea sa ajunga ministru la Ministerul pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eli, sintagma "fecioare minore" creeaza confuzie: occidentalii nu stiu ce inseamna "fecioare", iar orientalii n-au auzit niciodata de "minore".

    RăspundețiȘtergere
  8. Confuzia (si suntem indulgenti ca sa o numim asa) lui berlusconi e la fel de mare si intinsa precum suprafata pe care i-au executat implantul capilar. odata cu aplicarea liftingului facial, medicii au intins si axonul singurului neuron ramas in viata, cu consecintele cunoscute. S-a descoperit, insa, si remediul homeopat pentru astfel de situatii: Bastardum vulgaris, in dilutii crescatoare, pana la 2000 CH.

    RăspundețiȘtergere
  9. Forza, Juventus, ca sa-i facem o bucurie lui Ric (si in ciuda lui Berlusconi).

    RăspundețiȘtergere