joi, 24 iunie 2010

Freud în Gulag


Vă cer scuze, dar nu mă pot abţine să divaghez de la tema acestui blog, pentru a vă povesti cutremurătoarea experienţă trăită de Abu astăzi. Poate că mulţi dintre dumneavoastră sunt deja familiarizaţi cu profesia universitară a genitorilor. Ei bine, cum este sfârşitul anului, doftorul nostru trebuie să-şi facă datoria de profesor şi să citească licenţele, parţial inane, parţial plagiate, ale studenţilor de la Litere. Zis şi făcut. Două studente cu chipuri şi apucături suspecte îi aduc teze care lui Abu îi miros a furt intelectual. Pentru a verifica dacă respectivele ştiu ce anume au scris în lucrări, doftorul nostru le supune unui exerciţiu de tip multiple choice. Concret, în primul caz, descoperind o referinţă la Gulag, Abu întreabă ce desemnează termenul respectiv: 1. staţiune balneară din Crimeea; 2. administraţia lagărelor de muncă silnică din U.R.S.S.; 3. tip de conducere militară din Manciuria. Halucinant, răspunsul primit a fost 1. În ultimul caz, dând peste numele lui Freud, doftorul nostru oferă următoarele variante: 1. actor austriac de la 1900; 2. filosof francez din secolul al XVII-lea; 3. fondatorul psihanalizei. Încă mai halucinant, opţiunea preferată a fost 2. Nu mai are rost să menţionez chicotelile cretine care au însoţit fiecare replică. Kiki ne demonstrează că, în asemenea cazuri, putem adopta o singură măsură.

3 comentarii:

  1. Am fost informat de catre Ariana asupra acestei experiente suprarealiste socante! Poate facem si o echipa de suflatori in vuvuzele cu fotbalisti expirati din astia, gen Freud, Adler, Jung, Gide, Mann, Frisch, Russell si foarte foarte multi altii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu riscul de a-mi atrage furia postuma a lui Edward Said, trebuie sa subliniez ca singura contributie a sud-africanilor la dezvoltarea fotbalului a constat in inventarea vuvuzelei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dezamagirea dezamagirilor: vuvuzeaua canta in playback! Cu sau fara spectatori, stadioanele rasuna in mod identic. Nimic nu mai e live in ziua de azi...

    RăspundețiȘtergere