luni, 31 ianuarie 2011

Copil vs. vampir


Doamnelor şi domnilor, Kiki vă prezintă unul dintre primele sale studii în acuarelă, intitulat "Vampir în iarbă". În rezumatul artistului, intriga este următoarea: un copil care se joacă în iarbă este atacat de un vampir însetat de sânge. La întrebarea legitim-profană a genitorilor, "bine, dar unde este copilul?", Bebukanul oferă un răspuns prompt: "copilul e sub pământ; s-a ascuns acolo". Cunoscând pasiunea lui Abu pentru horror, putem intui de pe acum o admirabilă continuitate în familie.

5 comentarii:

  1. Suntem terifiati de eticheta pusa de Abu, "bestialitati". Copii cuminti cum suntem nu intelegem de ce Kiki, ajutata de Abu, pune vampirul pe noi. Ne e mila de bietul vampir (de cand n-o fi mancat el...) dar mai mila ne e de pretiosul nostru sange care nu doreste sa ajunga in venele vreunui vampir (vrusesem sa scriem stomac dar aici suntem confuzi, anatomia interna a vampirului, sistemul lui digestiv ne sunt total necunoscute). Osciland intre aceste mile am gasit solutia: vampirul sa devina "vegetarian", cum sunt vampirii "buni" din Twilight. Avem si o oferta, niste gandaci prin bucatarie de care vrem sa scapam. Or fi pe placul vampirului?

    RăspundețiȘtergere
  2. O reiterare a povestii Persephonei si Demetrei.Sa vedem cine e Hecate in ecuatia asta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu simt empatie, prieteni. Se vede ca intelectualii romani nu pretuiesc genul horror. De Halloween, Abu si Kiki o sa-si puna masti si-o sa va colinde: sa aveti dulciuri la indemana...

    RăspundețiȘtergere
  4. Aoleu, si inca cum il pretuiesc. Dar inca nu am vazut film cu adevarat horror pentru gusturile mele (mofturoase, fitoase, sclifosite, iar publicul poate continua lista cu atribute), in afara de "It", dupa Stephen King (aici stiu ca Abu ma va contrazice puternic, dar nu-i nimic, ma inarmez cu rabdare si cu...dulciuri)

    RăspundețiȘtergere
  5. Lui Abu i-a placut romanul, nu insa si filmul (nimeni nu-i poate da un chip acceptabil lui Bill). Favoritele sale de la King raman insa The Stand si, mai ales, Salem's Lot. Cosmin, daca o gasesti, uita-te la The Langoliers, o adaptare TV dupa acelasi (si povestirea, inclusa in Four Past Midnight, e foarte buna).

    RăspundețiȘtergere