miercuri, 23 decembrie 2009

Opiul intelectualilor


este, în opinia lui BB, un volum fără ilustraţii. Una dintre cele mai înfiorătoare plicticoşenii ivite pe pământ este cărămida lui Michel Winock, Secolul intelectualilor, lecturată cu aviditate snoabă de Abu. În cele peste şapte sute de pagini, poţi să dai cu tunul şi nu găseşti nici măcar o drojdie de fotografie. Sentimentul minier al fiinţei i-a dictat Bebukanului unica atitudine acceptabilă în confruntarea cu asemenea pornografii ale raţiunii. Kiki dixit: "Bat cartea, că n-are poze".

4 comentarii:

  1. BB, sa stii ca nici mie nu imi plac cartile fara 'ilustratii'! Solidarity, sister! (One of my favourite lines in Gilmore Girls. Pun pariu ca filmul asta nu o sa ii placa lui BB cand o sa creasca.)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai, Abu spera s-o traga spre Tarantino. Damele din Death Proof au parte de o razbunare pe cinste...

    RăspundețiȘtergere
  3. Clara e prea blanda. Eu as opta pentru ghilotinarea cartilor fara poze, arderea pe rug. Propun un autodafe pentru cartile fara de poze!

    RăspundețiȘtergere
  4. Neispravitul ala de Ray Bradbury s-a inselat, se pare, in privinta scarii de temperatura la care ard cartile; hartia nu arde la 451 de grade Fahrenheit, ci la aproximativ 450 de grade Celsius. Pun pariu insa ca mizeriile fara poze ard si la mai putin...

    RăspundețiȘtergere