duminică, 20 decembrie 2009

The Summer of Our Discontent


Mama este friguroasă. Nu veţi putea însă cuprinde cu mintea implicaţiile semantice ale acestui banal nume predicativ până când nu veţi afla că mâinile şi picioarele ei nu se încălzesc decât trei luni pe an. Chiar şi atunci trebuie îndeplinite anumite condiţii sine quibus non: soarele trebuie să strălucească, temperatura trebuie să depăşească 35 de grade. Realizaţi, prin urmare, ce coşmar trebuie să traverseze ea în această perioadă geroasă şi câte haine trebuie să îmbrace înainte de culcare, în pofida caloriferelor duduind de căldură. Ieri, Bebukanul observă, cu suprindere, straturile sartoriale materne şi, comparându-le cu pricăjita ei pijama dungată, subţire ca umorul englezesc, întreabă: "De ce la mama e iarnă şi la BB e vară?". Pentru a nu fi constrâns să repete enunţul cu iz eleat al unui celebru bişniţar, devenit, în ultimii ani, obscur preşedinte al republicii, conform căruia "iarna nu-i ca vara", naratorul avansează ipoteza existenţei unor universuri meteorologice paralele. Romica Jurca, Ortansa Jude, cu ce ne puteţi ajuta?

4 comentarii:

  1. Aici o Anonima care o intelege pe Mama in frigurosenia ei. Iar daca Mama ar locui, sa zicem, in ploioasa Anglie, probabil ca nici in cele 3 luni de zile picioarele nu i-ar fi calde. Iar BB are momente de observatiune aproape socratica.
    Oh, Romica Jurca, uitasem de ea. O si vad in fata hartii Romaniei.
    Cu parere de rau, pe Ortansa Jude nu mi-o amintesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii, draga anonima, ca Ortansa Jude seamana izbitor cu Romica Jurca. Habar n-am de ce, presupun doar ca exista un genotip din care se recolteaza meteorologii...

    RăspundețiȘtergere
  3. bine de stiut! :) probabil ca exista un astfel de genotip. hmm, si eu care visasem cand eram mica sa ma fac meteorolog, sa vestesc vremurile, nu vremea. sau asta este meseria casandrei? :))

    RăspundețiȘtergere
  4. La ce echipa joaca fata asta, Casandra? Nu e, intamplator, in lotul de hipism, convertita de mincinosul ala de Ulise?

    RăspundețiȘtergere